CULINARY CULTURE

Proje Referansı: 2018-1-TR01-KA105-057193

AB Hibesi: 23269 EUR

Bu proje, Avrupa'nın her yerinde fast food tüketen gençlere sağlıklı beslenmeyi öğretmeyi ve sağlıklı beslenme alışkanlığı kazanmalarını sağlamayı amaçlıyor. Fast food diyetlerini tercih eden gençlerin büyüme ve gelişme için gereksinimleri karşılayamadıkları ve sağlıklarının olumsuz etkilendiği bilinmektedir. Bir ülkenin en önemli kaynağı sağlıklı, üretken ve yetenekli insan gücüdür. Bu nedenle geleceğin insan gücü olan gençlerin vücudun gereksinimlerine uygun sağlıklı beslenmeleri önemlidir. Fast food diyeti gençlerin sağlığını olumsuz etkilediğinden, bu projeye farkındalık yaratmak ve gençleri doğru beslenmeye teşvik etmek için ihtiyaç duyulmaktadır. Gençlere sağlıklı beslenme alışkanlığı kazandırmak projenin amacı olacaktır.
Proje süresince katılımcılar pratik ve sağlıklı tarifleri öğrenerek verimli zaman geçirecekler. Düzenlenecek çalıştay ile gençlerde farkındalık yaratılması hedefleniyor. Ayrıca proje sonunda kurulacak pratik tariflerin mobil uygulaması ile dünyanın her yerinden birçok gence ulaşılması hedefleniyor. Proje sırasında ve sonrasında ele alınması planlanan hedefler;

“Zaman yönetimi” eğitimi ile gençlerin “Yemek yapacak vaktim yok” demelerini engellemek,
Gençleri sağlıklı beslenmeyeteşvik etmek
Gençlerin pratik ve sağlıklı öğrenmelerini sağlamak.
Proje sırasında ve sonrasında yemek tarifleri ve Proje sonrasında bu tarifleri uygulatmak
Farklı kültürlerin yemek kültürünü öğrenmek ve öğretmek
Sağlıklı beslenmenin önemini kavramak
Gençlerin farklı kültürleri tanımasını ve öğrenmesini sağlamak ve farklı ülkelerden gelen gençler arasında karşılıklı anlayış duygusunu güçlendirmek
Sağlıklı yaşamın gelişmesine katkıda bulunmak.
Proje ortakları ve diğer ortaklar arasında işbirliğini artırarak gençlik eylemlerinin kalitesini artırmak.
Gençlere pratik ev yemekleri yaparak ev ekonomisine katkı sağlayabileceklerini göstermek.
Projenin bir diğer amacı da farklı deneyimlerin paylaşılmasıdır. Bu nedenle uygun katılımcı profili belirlenirken katılımcıların veya kurumların sağlıklı ve dengeli beslenme, zaman yönetimi ve gastronomi konularında çalışmış olmaları veya bu konulara hakim olmaları göz önünde bulundurulmuştur. Katılımcıların ve kurumların deneyimleri Projeyi daha verimli hale getirecektir. Katılımcılar ülkelerine döndükten sonra öğrendiklerini ve deneyimlerini arkadaşlarıyla paylaşacak ve onları doğru beslenmeye teşvik edeceklerdir. Bu, Projemizin çarpan etkisi ile yayılmasına yardımcı olacaktır. Proje ortakları seçilirken, Avrupa'da obezite oranlarının en yüksek olduğu iki ülkenin ve obezitenin en nadir görüldüğü dört ülkenin Avrupa sınırları içerisine dahil edilmesine karar verildi.

ÜYE GİRİŞİ